måndag 29 september 2014

Höstöppen Trädgård

Vilken dag det blev! 
Höstvädret kan man ju aldrig förutse och jag hade varit nöjd bara det inte regnade, men när solen till och med värmde då blev det ju en underbar dag.

Av fyra inbjudna utställare ringde tre och sjukanmälde sig, men Eva på Tilia Trädgård ställde upp trots sjukdom. Tusen tack för det!

Suget efter trädgårdsinspiration är uppenbarligen mindre på hösten, det märktes tydligt på antalet besökare som inte alls gick att jämföra med vårens anstormning. Det är otroligt synd eftersom den bästa trädgårdssäsongen precis har börjat.

Här kommer lite bilder med kommentarer från dagen:



Snälla Sambon snickrade ett litet välkomst-bord till dagen. Jag ritade en liten skiss och han snickrade precis som jag ville ha det. När den frivilliga entrén skulle betalas, byggde han en liten penga-holk att stoppa dem i. Toppen! Visst är han bra?!


Tilia Trädgårds fina växter. Hon har rea på sitt sortiment fram till mitten av oktober, så passa på nu!


Besökarna behövde inte trängas den här gången. Det ska bli spännande att se hur många som dyker upp till våren..


Vårens sommarblommor var fortfarande fina i krukorna så de fick stanna ett tag till. Jordärtskockorna är minst 2,5 meter höga!


Broccolin som fick kålfjärils-angrepp trodde jag inte skulle bli något av, men visst blev det! Synd att jag inte skördade i tid, samtidigt är det underbart vackert i köksträdgården med de gula blommorna. I bakgrunden ser man Tagetes, Krasse, Purjolök, lila Kardon-blommor, Störböna och Fänkålsblommor.


Min favorit-blomma! Solrosen, med den kan det vara hur mulet som helst för då lyser solen ändå!


Stjärnflockan är inne på sitt andra varv för säsongen. Denna underbara lilla blomma. Här får den besök av någon sorts blomfluga. 


Här har det verkligen tagit sig ordentligt! Tänk att vi gjorde om den här delen för mindre än ett år sedan!


Stranden har också växt till sig ordentligt från i våras. Den här delen blev färdig i maj i våras.


Pumpor fanns också till försäljning. 


Annika Roslund sitter och jobbar med flinka fingrar i väntan på nästa kund. Här fanns det raggsockar i härliga färger, filtar, armband, Fil de Fer eller  luffarslöjd på svenska och såklart de fina pil-korgar, -fågelmatare, -växtstöd. Är man sugen på att lära sig kan man boka in sig på kurs hos henne.


Framsidan som också blev färdig i Maj i år. Blåregnen har tagit sig lite olika, men det rättar nog till sig till nästa år.


Tack vare Annika blev det lite extra höstfint på trappan.

Tack alla ni som besökte min trädgård och för alla frågor under rundvandringen. :)
Ni förgyller min dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar