onsdag 10 september 2014

Höstförberedelser

Vilken skillnad det blir när man klipper häcken! Nu är en perfekt tid att höstputsa häcken. Den här ligusterhäcken hade inte blivit klippt alls i år, så här ser man verkligen skillnad. Vildvuxen, lätt inklippt och slutfriserad.


Lite trädgårdshjälp är alltid trevligt.
Världens snällaste vovve, hjälper gärna till med att bära saker ;)

Finaste kattungarna, alltid i vägen.. Tycker att det är kalas när man rensar ogräs... helt plötsligt hänger det en katt i armen...

Några av dagens inköp (dålig färg i bilden) Mina krukor ska få nya fräscha växter efter att sommarväxterna börjat se tråkiga ut. Det blir mycket mörk-bladigt i år, tillsammans med ljung var det verkligen en hit!

 I min ena rabatt har en ros som aldrig tog sig blivit borttagen, så nu ska den få lite nya perenner och nya vårlökar. Hösten är bäst för plantering, växterna är på väg in i vila och fukten i jorden är gratis. Inget extra vattnande, när våren kommer är växten rotad och redo att skjuta upp. 
Nu startar egentligen vårsäsongen! 
För övrigt, är det inte konstigt att man alltid tycks börja med romantiska blommiga rabatter för att sen leta sig mer och mer åt det gröna och mer strukturella. 
När jag kom hem efter ett halvår i England ville jag ha cottage-stil, men inte nu längre. 

Tur att man har rätt att ändra sig :)
Ha en skön dag!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar