tisdag 19 mars 2013

I planeringstagen..

Idag orkar jag faktiskt inte sucka över vädret, det blir ju ändå inte bättre. Så idag plockade jag fram mina sköna designböcker och mina gamla trädgårdstidningar. Vilken kick man får! Sen gäller det bara att inte titta ut genom fönstren...
Vår entréträdgård behöver en riktig uppryckning och jag har haft ungefärliga tankar på hur jag skulle vilja att det blev, men idag slog inspirationen till tack vare tidningar och böcker, så nu har jag en bra skiss över mina önskningar med bra växtlistor till.
En trädgård har alltid olika förutsättningar på olika platser, så det gäller att tänka efter en extra gång annars kanske man väljer fel växt till sin växtplats och då blir det aldrig bra. Mitt läge på den här ritningen är är i full sol fram till eftermiddagen mitt på sommaren så det krävs riktiga solälskare som även kan stå torrt. Samtidigt vill jag att känslan ska bli frodig och då gäller det att välja bort växter till förmån för de där specialisterna som faktiskt kan visa sig från sin bästa sida i just mitt läge.
Som vanligt blev den första listan med växter sju mil lång men efter att ha valt bort.. och valt bort... och valt bort.... så har jag nu en fullt fungerande lista med få växter men fler av samma. Det ger en skön rabatt som ser frodig ut.
Eftersom rabatterna är rätt små valde jag att inte ha något som blommar hela säsongen utan mer bladformer och grönska som fungerar från vår till höst med några få uppstickare som till exempel vårlökar och Allium.

Nu ska jag rita skissen i skala och få till ett perspektiv på entrén så ska vi se om sambon tycker om det lika mycket som jag. Sen vet man ju inte riktigt när det blir gjort men när det är dags är det ju bara att plocka fram sin förberedda ritning. (vissa delar kanske går att genomföra innan)     =)

Med förhoppning om en snar vår! Vi ses Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar