söndag 8 juli 2012

Lemoncurd

Underbara Lemoncurd!
Att göra själv är så lätt och det är perfekt att ha till tårtor, i muffins och jag vet att det finns de som har det på mackan...
Ser ni skillnaden på färg i de olika burkarna? Det har med äggulorna att göra, jag gjorde två omgångar med olika sorters ägg.
Vill ni ha receptet kommer det här:
4 ägg
2dl socker
2 citroner
100g smör

Vispa ihop ägg och socker i en kastrull. Tvätta citronerna och använd både rivet skal och saft. Häll i citronerna i kastrullen. Låt sjuda tills det tjocknar, vispa hela tiden. När det har tjocknat, dra av kastrullen från plattan. Låt det svalna något och ta då i smöret. Häll upp på fina glasburkar och fäst fina etiketter, låt det kallna innan det ställs in i kylen. Färdigt att använda.

Brukar inte räcka så länge, men jag har nog haft en burk i kylen ca två veckor utan problem.

(Om man vill ha en mildare smak på sin lemoncurd kan man hälla i lite grädde, men personligen tycker jag att det är att förstöra en redan perfekt Lemoncurd. Onödigt fett man kan vara utan.)

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar