måndag 3 augusti 2015

Trädgårdsdesign till poolen

Vem vill inte hoppa i här?!

Så roligt det är när man får komma hem till sina kunder som har gjort färdigt sin trädgård. Eller..tja, det tar ju såklart ett tag för växterna att växa till sig men känslan finns där och växterna står på plats. 

Den blå Lavendelhäcken är så vacker ovanpå kalkstensmuren och gräs och bambu hade verkligen tagit sig. Det behövdes för att minska insyn och för att mjuka upp all sten. 

Tack Acke och Göran för ett roligt projekt!

Snart växer det upp bakom muren och ger ett mer inneslutet ombonat trädgårdsrum

Lavendelhäck och kalkstensmur

Bambu och gräs blandat med större stenar för att minska insyn och ge en lummig känsla

En otroligt snygg övergång mellan två olika markmaterial

Schysst poolhäng :)

4 kommentarer:

  1. Tack för inspirationen! Min man vill ha en pool, men jag stretar mot eftersom de är så fula och aldrig lyckas smälta in. Men det där ser ut att bli riktigt fint!

    SvaraRadera
  2. Tack för det! För att få poolen att smälta in mer kan man använda en så kallad "Nordisk Liner" det betyder att pool-färgen blir en mer dämpad gråblå ton vilket ger ett mycket lugnare intryck. Mycket grönt för att få till känslan, men utan att alla löv faller i poolen. Lite pyssel att få till men väl värt det extra besväret. Hör av er om ni behöver hjälp :) mvh Therése

    SvaraRadera
  3. Tack själv Therese, du har gjort ett kanonfint jobb och verkligen hjälpt oss att få poolen som ett smycke i vår trädgård. Sammansättningen av växter tillsammans med ölandsmuren och poolen har tagit vår "nya trädgård" till helt nya höjder! Vi stortrivs och vill tillbringa all vår lediga tid i vår nya oas, inte minst på kvällarna då trädgården övergår till mer mysfaktor. Till dig MissStorm - kan vi verkligen rekommendera att skaffa en pool, det är det bästa vi har gjort i vår trädgård och vi kan verkligen rekommendera T som i Trädgård, Lycka till! Acke o Göran

    SvaraRadera